Afspraak maken
Route & Contact

Veelgestelde vragen

Sommige onderzoeken (vb. CT-scan, MRI, slokdarmechocardiografie, catheterisatie) kunnen niet in de praktijk gebeuren. Hiervoor zal uw cardioloog u doorsturen naar een ziekenhuis. Dr. De Maeyer werkt bij voorkeur samen met het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, waar ze als consulent werkzaam is, maar uiteraard kan u ook verkiezen naar een ziekenhuis van uw keuze doorgestuurd te worden. Ook voor opnames geldt dit. Uw cardioloog zal u uiteraard adviseren over de mogelijkheden van de verschillende ziekenhuizen.

Het kan uiteraard gebeuren dat u niet op een afspraak aanwezig kan zijn. Graag echter zo snel mogelijk de praktijk verwittigen, zodat we een nieuw moment voor u kunnen vinden, en uw plaats gebruikt kan worden om een andere patiënt te helpen.

U kan zowel cash als met Bancontact betalen. Wij adviseren en verkiezen zoveel mogelijk electronisch betalingsverkeer.
Onze artsen zijn niet geconventioneerd.

Na een inspanningstest hebt u de mogelijkheid om te douchen. U brengt uw eigen handdoek en douchemateriaal mee.

Dr. De Maeyer werkt enkel op afspraak. Van maandag tot vrijdag is er elke dag mogelijkheid om op consultatie te komen. Ook is het mogelijk om ’s avonds een consultatie te plannen. Raadpleeg hiervoor de website, of neem telefonisch/via e-mail contact met ons op.

Voor een consultatie brengt u uw identiteitskaart mee, een eventuele doorverwijzingsbrief, eventuele vroegere onderzoeksresultaten en een lijstje met medicatie, mocht u die nemen. Vermits het mogelijk is dat u een fietstest zal uitvoeren tijdens de consultatie, voorziet u best een comfortabele sportbroek en sportschoeisel. Vrouwelijke patiënten kunnen een sport-top of een T-shirt meebrengen. Vermijd hoge schoenen tijdens de inspanningstest. Ook voor een ligfietsechocardiografie of een inspanningstest met gasanalyse is het raadzaam een comfortabele sportbroek en sportschoeisel te voorzien.
Na een inspanningstest hebt u de mogelijkheid om te douchen. U brengt uw eigen handdoek en douchemateriaal mee.

U kan op 3 manieren een afspraak maken met Dr. De Maeyer in het CCG:

  • Telefonisch: 0479/56 67 11.
  • Via de website: www.cardiocentrum.be, kies ‘Online afspraak’.
  • Via mail: praktijk@cardiocentrum.be.

Opgelet: Voor het bespreken van vb. onderzoeksresultaten zal u een afspraak mee krijgen tijdens de consultatie waarin deze onderzoeken worden gepland. Dit type afspraak kan dus niet geboekt worden via de website. Wanneer u voor een sport- of duikkeuring een afspraak wenst te maken, doet u dit best ook telefonisch of via e-mail.