Afspraak maken
Route & Contact

Patiëntenbegeleiding

In de 7 jaar van ons bestaan hebben wij een stevige reputatie opgebouwd in patiëntgerichtheid. Wij brengen onze overtuiging en filosofie nu nog een sprong verder.

De gezondheidszorg in België hoort, medisch technisch, bij de beste ter wereld. Toch vinden wij dat er een hiaat is, nl. het mentale aspect.

Zowel in de behandeling van een cardiaal probleem als in de preventie ervan spelen immers heel wat psychologische aspecten mee.

Een greep uit de voorbeelden:

  • Iemand krijgt te horen dat hij een ernstig probleem heeft en vindt het erg moeilijk om met de angst om te gaan. Een ander blijft het probleem hardnekkig ontkennen of negeren.
  • Medicatie is belangrijk maar uiteraard niet het enige in een therapie. Gewoontes, vaak van tientallen jaren, moeten in vraag gesteld worden. Nieuwe gewoontes en routines moeten geïnstalleerd worden.
  • De patiënt en zijn verwerkingsproces en de veranderingen waar hij/zij doorgaat is één ding. Zijn of haar omgeving delen in de emoties, ondervinden mee de gevolgen en moeten vaak mee veranderen.
  • Een ondernemer ziet zich genoodzaakt om het rustiger aan te doen, maar zijn/ haar professionele activiteiten laat dat niet toe, althans niet op dit moment. Het leven en de onderneming dient anders te worden ingericht.
  • Bij cardiale problemen speelt stress vaak een belangrijke rol. Maar hoe ga je om met die stress ? Vaak kan je aan de omgevingsstressoren niet veel veranderen. Aan je persoonlijke manier om er mee om te gaan en je eigen veerkracht wel natuurlijk.
  • Een fervent amateursporter kan de sociale druk van zijn omgeving niet weerstaan en traint op de verkeerde manier. Daardoor gaan zijn prestaties achteruit in plaats van vooruit.
  • Nog een andere sporter wordt cardiaal perfect bevonden, maar blokkeert door faalangst.

Bij CCG willen wij dit hiaat invullen. Vanaf nu bieden wij patiëntenbegeleiding aan.

Onze mental coach, Rudi Baert, heeft 35 jaar ervaring in het vak.

Als u zichzelf herkent, rechtstreeks of onrechtstreeks, in één van de bovenstaande voorbeelden kan u bij hem terecht.

Let op ! Het RIZIV voorziet geen terugbetaling voor patiëntenbegeleiding.

U beslist zelfstandig of u de mentale uitdagingen alleen aankunt dan wel of hulp aangewezen is. Wij bieden u in ieder geval de mogelijkheid.

TARIEVEN

U betaalt 55 € / half uur of 90 € / uur.

KENNISMAKING

Bij wijze van kennismaking bieden wij u een eerste kennismakingssessie van een half uur aan tegen 25 €.

Als u zich geholpen voelt, en wenst verder te gaan, bieden wij u de kenningsmakingssessie aan.

CONTACTGEGEVENS

Rudi@cardiocentrum.be

Ofwel telefonisch via het secretariaat van de praktijk : +32 3 296 18 57