Dr. Catherine De Maeyer

Catherine De Maeyer werd in 1977 in Wilrijk geboren. Na een klassieke humanioraopleiding studeerde ze geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen. Ze beëindigde in 2002 de opleiding met grootste onderscheiding. Na een zesjarige opleiding Cardiologie behaalde ze de erkenning van deze specialisatie in 2008. 2 jaar later werd ze erkend Cardiaal revalidatiearts. In 2008 startte dr. De Maeyer als cardioloog in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Ze bekwaamde zich verder in de niet-invasieve cardiologie, met vooral aandacht voor de echocardiografie (zowel in rust als tijdens inspanning), de cardiale revalidatie, de inspanningsfysiologie en de sportcardiologie. Ze werkte mee aan verschillende onderzoeken en publicaties. Catherine De Maeyer is sinds 2006 ook een erkend Duikarts en verzorgt sinds verschillende jaren de wachtdienst voor duikongevallen in het UZA.

Dokter De Maeyer woont in Heide en startte in juni 2014 haar eigen cardiologische praktijk, het Cardiologisch Centrum Grens.

Ze werkt voltijds in het Cardiologisch Centrum Grens en onderhoudt goede samenwerkingsverbanden met verschillende ziekenhuizen, waaronder de ziekenhuizen van de ZNA-groep, waar ze 1/2 dag per week stress-echocardiografieën en slokdarmechocardiografieën uitvoert.

Dr. De Maeyer is lid van verschillende beroepsverenigingen (ondermeer Belgische vereniging voor Cardiologie, Europese vereniging voor Cardiologie en de EACPR (European Association for Cardiovascular Prevention and Rehabilitation), Belgische werkgroep voor preventie en revalidatie). Ze is voorzitter van de geneeskundige Commissie NELOS (Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en –sport). Dokter De Maeyer is geaccrediteerd; dit betekent dat ze zich actief blijft bijscholen en hoge kwaliteit wenst te bieden in de zorg voor u.