Dr. Catherine De Maeyer

Catherine De Maeyer werd in 1977 in Wilrijk geboren. Na een klassieke humanioraopleiding studeerde ze geneeskunde aan de Universiteit Antwerpen. Ze beëindigde in 2002 de opleiding met grootste onderscheiding. Na een zesjarige opleiding Cardiologie behaalde ze de erkenning van deze specialisatie in 2008. 2 jaar later werd ze erkend Cardiaal revalidatiearts. In 2008 startte dr. De Maeyer als cardioloog in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Ze bekwaamde zich in de niet-invasieve cardiologie, met vooral aandacht voor de echocardiografie (zowel in rust als tijdens inspanning), de cardiale revalidatie, de inspanningsfysiologie en de sportcardiologie. Catherine De Maeyer is sinds 2006 ook een erkend Duikarts en verzorgt sinds verschillende jaren de wachtdienst voor duikongevallen in het UZA. Ze nam tevens deel aan de opleiding Sportgeneeskunde.

Dokter De Maeyer woont in Heide en startte in juni 2014 haar eigen cardiologische praktijk, het Cardiologisch Centrum Grens.

Momenteel werkt dokter De Maeyer voltijds in het Cardiologisch Centrum Grens, en ze onderhoudt goede samenwerkingsverbanden met verschillende ziekenhuizen, waaronder de ziekenhuizen van de ZNA-groep en het UZA. Onderzoeken die niet in de praktijk in Heide kunnen gebeuren, zullen bij voorkeur in een van deze centra gepland worden. Vanaf 1/8/2016 is Dr. Jimmy Jacobs ook werkzaam in de praktijk. Zoals u in zijn biografie kan lezen, is hij actief in de ZNA-groep. Hierdoor wordt gezorgd voor een opvolging vanuit de praktijk, in geval van hospitalisatie.

Dr. De Maeyer is lid van de Belgische vereniging voor Cardiologie (BSC), de Europese vereniging voor Cardiologie (ESC) en de EACPR (European Association for Cardiovascular Prevention and Rehabilitation). Ze is bovendien voorzitter van de Belgische werkgroep voor preventie en revalidatie en secretaris van de Belgische Werkgroep voor niet-invasieve beeldvorming. Tenslotte is ze lid van de Medische Commissie van NELOS (Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en –sport). Dokter De Maeyer is geaccrediteerd; dit betekent dat zij zich actief blijft bijscholen en hoge kwaliteit wenst te bieden in de zorg voor u.